Monday, December 18, 2006

Campuslife

Het heeft even geduurd, maar ik heb weer eens de moeite genomen om wat foto's van de afgelopen tijd te uploaden(HIER). Het zijn er niet bepaald veel, maar dat heeft te maken met de beperkte ruimte die de fotosite te bieden heeft.

De laatste tijd is er overigens niet bijster veel gebeurd. Sinterklaas is ons huisje vrij stilletjes voorbij gegaan, hoewel hij het niet kon nalaten om bij iedereen nog even een chocoladereep, bij gebrek aan chocoladeletters, onder de deur te schuiven. Ook kerst is hier al weinig populair, maar sentimenteel als ik altijd wordt zo rond de feestdagen, kon ik het niet laten om ons kamertje op te fleuren met een echte nep-kerstboom (helaas nog geen foto's)

Het feit dat er weinig is gebeurd, betekend natuurlijk niet dat ik hier helemaal niks aan het doen ben. In de uren dat ik de afgelopen week niet in collegezalen zat of met studieontwijkend gedrag bezig was, heb ik toch met regelmatig in het Bilgi Merkezi (Information Center) van de Universiteit doorgebracht.
Het Information Center is, voor de 'connaisseurs', een beetje het PC Hoofthuis van de Sabanci Universiteit. Hoewel een buitengewoon statig en gezag uitstralend gebouw, schiet het als studiezaal zijn doel een beetje voorbij. De uitdrukking dat het er zo stil is dat je er een speld op de grond kunt horen vallen gaat over het algemeen wel op in deze zaal. Jammer is alleen dat je door de buitengewone akoestiek van de zaal ook daadwerkelijk iedere speld, inclusief de zes echo's, hoort vallen. Ook eventueel gefluister bereikt via een omgeving altijd je oor. Gevolg is dat je zo nog amper durft de bladzijde van je boek om te slaan hetgeen de vordering van het studeren niet echt ten goede komt.

Gelukkig zijn er in de dormitories ook zalen waar vrij rustig gestudeerd kan worden en dus heb ik de afgelopen weken met wisselend succes kennis genomen van de tegenwoordige en verleden tijd in het Turks, de gevaren die de zijstraten van de Istiklal met zich meebrengen (Homo's en transseksuelen zijn hetzelfde en ook nog eens levensgevaarlijk, echt waar!) en alle verschillende visies en historische achtergronden van het begrip citizenship. Het hopen is dat de resultaten van al deze studie-uren zich nog een beetje uitbetalen in resultaten, zodat ik met een gerust hart terug kan reizen naar Nederland.

De weekenden zijn als vanouds veelal opgevuld met uitgaan en het verder verkennen van de stad. Nu kan ik hier wel uitgebreid gaan uitwijden over R&B Clubs waar alle Turkse gasten op 50cent en Turkse vrouwen op Paris Hilton willen lijken, over Galatasaray dat week op week faalt in de competitie, maar wel Rigobert Song (Fuat's grote held) in de verdediging heeft staan, over bizarre taxiritjes terug naar de campus (Turkse taxichauffeurs moeten echt minder praten en meer opletten welke route ze nemen) en over alle bizarre figuren die je toch wekelijks weer tegenkomt in het uitgaansleven van Istanbul, maar dat is uiteraard allemaal overbodige informatie waar ik jullie niet mee zal lastig vallen...

Om af te sluiten, de Sabanci Universiteit staat de komende week in het teken van het bezoek van Orhan Pamuk, de omstreden Turkse schrijver die onlangs de Nobelprijs van de Literatuur heeft gewonnen. Beetje jammer alleen dat ie hier in het Turks zijn verhaal gaat vertellen, maar ik zoek wel een tolk.

Dat was het voor nu, Prettige Feestdagen!

15 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Toch leuk dat je zo'n nep-boom hebt. Heb dit jaar even getwijfeld, maar het is toch weer een echte geworden.

Groet Rita

2:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hoi Tim,

Probeer er iets van te maken met dat ijzersterke Turkse kerstfeest. Gezellig met z'n allen onder de boom! Wij drinken hier een borrel op je.
Liefs,
Rien

6:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hee die Tim, long time no see! Weer even die heerlijke verhalen van je gelezen en wil je vanuit een zeer mistig belgie een hele fijne kerst toewensen en een goed 2007! We zitten wel in het tot nu toe mooiste huis op de tot nu toe mooiste plek van alle wintervakanties! We hebben het weer ontzettend naar ons zin met z'n allen maar we missen jou wel erg! Nou, veel plezier daar en tot snel mails of ziens als je weer terug bent! Liefs van Lieke

7:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hi Tim,

Het is qua temperatuur vast aangenamer in Turkije. Maar nu moet je naturlijk wel onze gezelligheid missen! Je zult het over een tijdje met de foto's moeten doen.
Ik wens je toch maar een heel gezellig kerstfeest en we toasten straks op je!

Groeten uit koud en mistig Maradsous,

Corry

7:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hoi Tim, Ons globetrotten is maar beperkt tot een bijeenkomst bij de zuiderburen. Natuurlijk missen we je, wat is een echte kerstmis nu zonder Cardol? En die Turkse Kerstman loopt vast met een ezel voor z'n arreslee terwijl hij de cadeautjes in de palmboom hangt.

Denk aan ons, wij doen het aan jou.

Groet, Frank

7:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

hallo Tim,
In plaats van tussen de moskeeen, bevinden wij ons nu tussen verschillende abdijen. Een heerlijke plek, prachtig huis en natuurlijk in geweldig gezelschap.Voor jullie dit keer weinig kerst, maar colleges, wij denken aan je, en wensen je alvast heel veel plezier met oud en nieuw en een goed nieuw jaar.Kus Anneke

8:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

En de kerst foto's

http://farm1.static.flickr.com/150/332838096_c27ac18bc5.jpg?v=0

http://farm1.static.flickr.com/127/332838100_91a3dc22a6_m.jpg

http://farm1.static.flickr.com/152/332838094_a91e7d6678_m.jpg

http://farm1.static.flickr.com/149/332838092_ba49b74b1a_m.jpg

http://farm1.static.flickr.com/158/332838089_7a41eaf6fe_m.jpg

http://farm1.static.flickr.com/157/332838082_eba0c56299_m.jpg

8:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nu een foto als link:
1. Peter

8:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

hallo tim,vrolijk kerstfeest
t'is net of je er een beetje bij bent in de ardennen, er ligt zelfs een kadootje voor jou onder de enorme kunst kerstboom. een kerstzoen van els.

8:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hoi Tim,
Helaas ben je hier niet in de Ardennen,maar ik ben toch een beetje jaloers dat je nog steeds in ISTANBUL zit, Ik denk met veel plezier terug aan onze ontmoeting in oktober.Bert en ik hebben net het toetje gemaakt voor het Kerstdiner.Ik hoop dat je ook een gezellige dag hebt Tim.
Liefs van Ank

9:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hello IsTimbul,
Belgie is koel.
We have no turkey
Verschil moet er zijn.

9:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hai Tim,

Koud en mistig, warm en gezellig binnen, je kent het tweejaarlijkse recept!
Goed van eten en drinken, maar..........er mist iets! Iemand, liever gezegd, volgende keer weer wel?

Liefs, Marliesa.

9:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

3 Tips voor een betere kerstsfeer in istanbul:

1. Neem een grote slinger met kerstlampjes en wind 'em om een minaret.
2. Verwissel het bandje met de oproep om te bidden voor het bandje 'de leukste kerstliedjes'.
3. Doe een kadootje in elke schoen die tijdens een dienst bij de ingang van de moskee staan.

Have fun!

9:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ha die Tim!
tja, jammer dat je er niet bij bent, we hebben plek zat en het is best wel gezellig hier bovenop die heuvel in de mist.
Zojuist zijn Ruben, Ninya en Joost gearriveerd. Die arme Ruben was al om 10 uur van huis gegaan en arriveerde hier om 19.30 u! Lekke band, bus te vroeg weg enzovoort. Dan zit je in Amsterdam toch beter qua OV. Gek wel zeker, gewoon college op 1e Kerstdag (of had je vrij?)
Nou, wij gaan een superdiner oppeuzelen, we zullen een toast op je uitbrengen.
Dag! Maud

10:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hallo Tim,
Deze morgen zijn de bomen en struiken met rijp uitgerust, wat weer een prachtig gezicht is. Verder gisteren uitbundig gegegeten en gedronken. Is 25 december in turkije trouwens een dag die nog speciale activiteiten kent?
De boorel die we op jou gedronken hebben heeft mij in elk geval goed gesmaakt.

4:13 AM  

Post a Comment

<< Home